Schimb de experiență și de bune practici la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”

În perioada 02 – 06 decembrie a.c., o delegație din partea Fundației Operation Sabre din Marea Britanie a efectuat o vizită de lucru la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor (ISU BH), materializată într-un schimb de experiență și de bune practici în ceea ce privește sistemul de conducere a intervenției în situații de urgență.

La activitate, derulată pe parcursul a cinci zile, din partea Fundației Sabre Operation au participat dl. Steve Worall – președintele Fundației, având competențe de instructor pentru nivelul strategic de conducere a intervenției și dl. Craig Jackson, cu competențe la nivel tactic și operațional, iar din partea ISU BH, au luat parte inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai, șeful Centrului Operațional, colonel Zoicaș Florin, comandanți ai subunităților de pompieri din județ și ofițeri specialiști din cadrul diferitelor structuri ale inspectoratului.

Principalele subiecte abordate pe timpul atelierelor de lucru desfășurate la sediul inspectoratului, au făcut referire la sistemul de conducere a intervenției, rolurile din cadrul sistemului de conducere a operațiunilor, procesul de luare a deciziei pe timpul intervenției, principiile managementului riscurilor pe timpul misiunilor, precum și la intervențiile desfășurate în cooperare cu alte structuri care asigură funcții de sprijin.

Cu această ocazie, reprezentanții fundației le-au prezentat pompierilor militari bihoreni modul de organizare și funcționare a departamentelor pompierilor englezi, structura echipajelor de intervenție, procesul de formare a personalului și modul de organizare a sistemului de conducere a operațiunilor specifice.

Activitatea a fost organizată cu sprijinul HOLCIM România S.A. –Fabrica de ciment Aleșd și al Fundației 13 Septembrie.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri