Schimbare importantă în protocolul de tratament pentru pacienții cu COVID-19

Medicii de familie pot acum să prescrie un antiviral bolnavilor cu forme ușoare și medii ale bolii. Până acum aveau acest drept doar medicii specialiști din spitale. Favipiravir va fi găsit în farmacii de luna viitoare și va fi produs și în România.

Potrivit protocolului aprobat de Ministerul Sănătății, medicii de familie pot acum să le prescrie pacienților cu COVID-19 Favipiravir.

Antiviralul este un medicament japonez destinat inițial tratării gripei. Încă de la începutul pandemiei, specialiștii au început să studieze dacă Favipiravirul este eficient în cazul infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Medicamentul va fi eliberat exclusiv pe bază de prescripție medicală. Se va găsi în farmacii în prima decadă a lunii mai.

Specialiștii Ministerului Sănătății au scos din noul protocol Plaquenilul, un medicament pe care unii l-au crezut, la un moment dat, eficient și au arătat că antibioticele nu ajută în cazurile de COVID.

Noul protocol le recomandă medicilor de familie să nu utilizeze corticoterapia în prima săptămână de boală, pentru că în acest fel nu fac altceva decât să multiplice virusul.

De asemenea, tratamentul anticoagulant nu trebuie folosit fără discernământ.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri