Schimbarea la față a Băilor Felix, pariul câştigător al edilului din Sânmartin

Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România.

Dintr-o staţiune aflată în paragină în anii ’90, Băile Felix a început să se transforme încet dar sigur într-o afacere de succes. Dovada o reprezintă numărul tot mai mare de turişti, de la an la an, atraşi atât de beneficiile apelor termale, cât şi de investiţiile tot mai moderne. Iar acestea continuă.

Primăria comunei Sânmartin a anunțat că proiectul „Dezvoltarea infrastructurii stațiunii Băile Felix – Lotusul turismului românesc” se află în plină desfășurare. E în valoare de 3 milioane de euro, este finanțat din fonduri europene, prin POR, și ar urma să fie finalizat până în luna octombrie 2020, afirmă primarul comunei Sânmartin.
S-au regândit străzile Primăverii și Victoria, iar acum se lucrează la infrastructura subterană, schimbându-se rețeaua de apă-canalizare și pluvială. Urmează ca tot ce înseamnă cablu suspendat să intre într-un canal tehnic.

„Vor fi construite 3 totemuri info-turist, 108 bănci cu șezut din lemn, 15 bănci cu șezut din beton, 15 pergole cu structură metalică cu pânză, o fântână arteziană în centrul stațiunii, cu diametrul de 8 metri, 3 fântâni arteziene rectangulare pe promenadă și 17 rasteluri pentru biciclete”, a precizat edilul. În plus, în stațiune vor exista 15 puncte de acces wi-fi, iar zona va fi supravegheată cu 30 de camere video, mai spune edilul Cristian Laza.

Distribuie informația
Alte știri