Schimbări importante la Pașapoarte, începând de luni, 20 martie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că începând de luni, 20 martie, românii vor avea la dispoziţie un nou serviciu de programare. Acesta va fi disponibil online, pentru depunerea cererilor de paşapoarte.

Noul serviciu online, care va disponibil de luni, va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI. Acesta va permite efectuarea programărilor începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice, mai scrie sursa citată anterior.

„Începând de luni, 20 martie a.c., cetățenii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte, care va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI. Spre deosebire de platforma folosită în prezent, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Cetățenii vor avea la dispoziție o interfață grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranță a datelor de identificare, precum și noi facilități, printre care notificarea prin e-mail”, se arată în comunicatul MAI.

Numărul paşapoartelor electronice emise în anul 2022 a crescut cu 56% faţă de anul 2021, respectiv cu 50% faţă de anul 2019.

De la începutul anului 2023, timpul mediu de eliberare a paşapoartelor a fost de 3-5 zile.

Distribuie informația
Alte știri