Schimbari majore in Codul Muncii! Cine nu se conformeaza risca amenzi usturatoare

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernu Tudose contine mai multe reglemantari cu privire la activitatea angajatorilor. Au si intrat de luni, 7 august, in vigoare.

Una dintre ele se refera la faptul ca angajatorul va fi amendat pentru fiecare persoana depistata fara contract individual de munca. Si e vorba de 20 mii de lei.

In vederea incurajarii contravenientului la conformare si la plata benevola a amenzii contraventionale, s-a instituit posibilitatea achitarii a jumatate din amenda in termen de cel mult 48 de ore de la data comunicarii procesului verbal de sanctionare.

Alta modificare stabileste ca primirea la munca a unei persoane aflata ilegal in Romania, cunoscand ca aceasta este victima a traficului de persoane, constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

De asemenea „angajatorul are obligatia de a pastra la locul de munca o copie a contractului individual de munca si documentele de evidenta a timpului de munca prestat zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit a programului de lucru”. Anterior, legislatia prevedea ca angajatorul era obligat sa tina evidenta orelor de lucru.

Distribuie informația
Alte știri