Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea a împlinit 25 de ani de existenţă

Astăzi, 22 iunie a.c., Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „AVRAM IANCU” din Oradea sărbătoreşte 25 de ani de existenţă instituţională. Este o zi specială, la aceeaşi dată sărbătorindu-se şi 193 de ani de la naşterea lui AVRAM IANCU, patronul spiritual al instituţiei de învățământ.

Cu această ocazie, în cadrul școlii, au avut loc o serie de evenimente care au marcat acest moment important din viaţa instituţiei, a fost difuzat un film aniversar despre activitatea şcolii și au fost înmânate plachete aniversare și diplome de onoare.

Înfiinţată în anul 1992, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea este continuatoarea învăţământului de ordine publică şi siguranţă naţională, atestat în Oradea din 1919 şi funcţionează în fosta locaţie a Centrului de Instrucţie al grănicerilor din Oradea. Încă de la înfiinţarea sa Şcoala s-a bucurat de o deosebită apreciere atât din partea Ministerului Afacerilor Interne cât şi a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră datorită în principal rezultatelor bune şi foarte bune obţinute în procesul de învăţământ de către promoţiile de elevi şi cursanţi şcolarizaţi aici.

Din anul 1992 până în prezent, aici au fost şcolarizaţi şi au absolvit 24 de promoţii de elevi – 2.490 de absolvenţi cu durata de şcolarizare de 1-2 ani, 17 promoţii de agenţi proveniţi din sursă externă – 9.421 absolvenţi cu durata de şcolarizare de 3-6 luni, pregătiţi în 6 centre de instrucţie, numeroase cursuri de formare iniţială pentru un număr de 4.715 cursanţi, şase promoţii de ofiţeri în rezervă cu durata de şcolarizare de 6 luni – 602 absolvenţi.

Distribuie informația
Alte știri