Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea la 30 de ani de existență

Joi, 23 iunie a.c., Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „AVRAM IANCU” – Oradea sa sărbătorit 30 de ani de existenţă instituţională pe meleaguri orădene. Este o zi deosebită pentru întregul personal al școlii, unde foști și actuali angajați au fost invitați la festivitatea organizată pentru a marca acest moment special.

Înfiinţată în toamna anului 1992, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea este continuatoarea învăţământului de ordine publică şi siguranţă naţională, atestat în Oradea din 1919 şi funcţionează în fosta locaţie a Centrului de Instrucţie al Grănicerilor din Oradea. În prezent, este singura instituție de învățământ postliceal a Ministerului Afacerilor Interne, subordonată Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care are ca principal obiectiv formarea de agenţi operativi de poliţie de frontieră.                                                              

Până în prezent, au fost şcolarizate 49 de promoţii de elevi din care au rezultat peste 13.500 de absolvenţi. Tot în cadrul acestei instituţii de învăţământ se organizează numeroase cursuri de formare pentru ofiţerii şi agenţii de poliţie.

La festivitatea prilejuită de aniversarea a 30 de ani de existenţă au participat oficialităţi locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române.

Evenimentul a debutat cu vizionarea unui film aniversar despre instituţie, ulterior fost prezentate mesajele transmise de către eșaloanele superioare și de către administrația locală și au fost înmânate plachete aniversare și diplome de onoare.

În acest context, din partea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a participat adjunctul inspectorului general, domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute, care a transmis celor prezenţi mesajul conducerii: ,, Pornind de la un citat celebru care spune că ”Scopul educației este să transforme oglinzile în ferestre”, putem afirma cu tărie că prestigioasa unitate de învățământ, ale cărei 3 decenii de existență le sărbătorim AZI, a deschis ferestre către noi orizonturi zecilor de promoții de elevi, care au ales-o ca oportunitate de dezvoltare personală și profesională.

Dincolo de sarcina principală de a construi o bază solidă de pregătire a viitorilor polițiști de frontieră, ȘCOALA  ESTE  TOTUȘI  ȘCOALĂ, cu rolul său de formare a tinerilor.

ACUM, când internetul este cel mai facil și haotic instrument de documentare, realitățile lumii de astăzi complică extrem de mult sarcina Școliiși numai experiența, tactul și rolul analitic al dascălilor fac posibilă obținerea unui echilibru esențial și atât de necesar unui sistem de educație performant.    

La ceas aniversar, în numele tuturor polițiștilor de frontieră, transmit colectivului Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea gânduri bune, aprecieri sincere și urări de sănătate, putere de muncă, colaborări trainice și performanțe la nivelul propriilor așteptări.

Mesaje de apreciere şi felicitare au transmis şi reprezentanţii autorităţilor locale. Astfel, prefectul judeţului Bihor, domnul Dumitru Ţiplea, i-a asigurat pe cei prezenţi de toată aprecierea pentru activitatea derulată și implicarea manifestată de toţi angajaţii instituţiei.

,,Existenţa în judeţul nostru a singurei şcoli de pregătire a agenţilor poliţiei de frontieră din România ne onorează şi confirmă importanţa pe care Bihorul o are în sistemul naţional de apărare şi securitate, iar noi, ca administraţie, depunem toate eforturile necesare pentru buna funcţionare a acesteia. La ceas aniversar, urez  Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu din Oradea: La mulţi ani şi să aibă parte de multe promoţii de absolvenţi care să aducă cinste şcolii.”

În încheierea festivităţii, directorul şcolii, domnul comisar şef de poliţie Ionel Hotnoga  a adresat mulţumiri tuturor celor prezenţi, iar festivitatea s-a încheiat cu înmânarea de plachete și diplome aniversare de onoare.

Alte știri