Școală de vară pentru viitorii ingineri – EduSmart ediția 2022 – Ediția a III a

Școala de vară a facultăților cu profil ingineresc de la Universitatea din Oradea își redeschide porțile, în format fizic, pentru cea de a III-a ediție a EduSmart, în perioada 18-31 iulie 2022.

Elevii de liceu, cu vocație în domeniul inginerie au ocazia de a deveni studenți ai Faculății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Protecția Mediului sau la cea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, făcând astfel primii pași în tainele carierei pe care doresc să o urmeze.

Școala de vară EduSmart 2022 pune, anul acesta, la dispoziția viitorilor studenți nu mai puțin de 130 de locuri. Cazarea, masa, participarea la o serie de aplicații practice, demonstrații de laborator, vizite la companii multinaționale de profil, consiliere în carieră, activități sportive și recreative sunt gratuite. Toți participanții vor primi un kit educațional, care, spun organizatorii, va conține, foarte probabil și un smartwatch. „Părinții nu trebuie să își facă niciun fel de griji, deoarece va fi o tabără în adevăratul sens al cuvântului. Copiii vor avea tot ce le trebuie, vor fi supravegheați permanent de cadre didactice din facultăți, licee și studenți voluntari”, afirmă doamna psiholog dr. Adriana Borza, directorul Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera al Universității din Oradea, una dintre entitățile implicate în organizarea evenimentului.

Și pentru cea de a treia ediția a școlii de vară EduSmart au prioritate la înscriere elevii care provin din familii cu venituri mici, cei care sunt discriminați pe bază etnică, provin din zona rurală, au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate sau prezintă cerințe educaționale speciale.

Directorul proiectului Școlii de vară EduSmart – „Acces la educație” – este rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău.

Formularul de înscriere și acordul parental pentru participare pot fi descărcate de la adresa: https://imt.uoradea.ro/web/edusmart/inscriere.php.

Școala de Vară EduSmart face parte din activitățile organizate în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar ROSE fiind finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin Ministerul Educației, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, (UMPFE).

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri