Scoala din zodia performantei, in care spiritul de gojdist se transmite de la o generatie la alta

Colegiul National „Emanuil Gojdu” din oradea, scoala cu blazon a Bihorului, a marcat exemplar cei 100 de ani de existenta. Sambata, 5 octombrie, evenimentul a debutat cu dezvelirea placii comemorative de pe frontispiciul liceului.

A urmat un lung program in curtea scolii strajuita de batranii tei, martori ai multor povesti de iubire adolescentina. Au tinut sa fie prezenti, alaturi de elevii si profesorii colegiului oradean, fosti absolventi unii ajunsi academicieni, prieteni de peste mari si tari dar si oficialitati ale Bihorului.


Unul dintre dascalii de exceptie care a predat la Gojdu limba si literatura romana, vreme de 25 de ani, Marcela Bejan a captivat auditoriul atunci cand a vorbit despre aceasta scoala ca despre un templu al educatiei, iar cei care au invatat pe bancile ei au fost considerati purtatorii unui adevarat blazon de noblete.

Nici tinerii colegiului nu s-au lasat mai prejos. Alex Trandafir, presedintele Consiliului elevilor a lansat doua provocari extrem de interesante. Una e directionata spre Comunitatiea Gojdu 100, formata din actuali si fosti gojdisti. Acestia sunt indemnati sa se implice activ in sprijinirea proiectelor elevilor de astazi. Cea de-a doua, extrem de ambitioasa, este dedicata Marelui Mecena si e intitulata „Continuatorii spiritului godjist”. Concret, initiatorii, impreuna cu PlaformaYou4Edu doresc acordarea unui numar de 100 de burse lunare elevilor din Bihor.

Dorina Ursente

Distribuie informația
Alte știri