Şcoala Oltea Doamna derulează un inedit proiect în parteneriat cu o scoala din India

Parteneriatul cu Kulachi Hansraj Model School din New Delhi vizeaza schimburi educaţionale menite a facilita cunoasterea unei alte culturi. In plus, elevii oradeni vor vorbi, timp de o săptămână ,doar în limba engleză, atunci cand colegi de-ai lor din India le vor fi oaspeti.

Musafirii vor fi insotiti de dascali de la colegiul din New Delhi, in frunte cu Rashmi Kathuria, laureata a Nobelului pentru educatie, profesor de matematica ce s-a remarcat prin inovaţii în metoda de predare, dar şi prin realizarea unor laboratoare sau bloguri ştiinţifice. Dascalul de top a si adresat un mesaj, via skype, asa cum a si demarat schimbul de experienţă între cele două şcoli…

Elevii oradeni, coordonati de profesorul oradean, Mirela Tanc, nominalizata la Nobelul pentru educatie in acest an, au organizat mese festive tradiţionale, au prezentat costume tradiţionale româneşti sau costumaţii care se poartă în funcţie de anotimp. De asemenea şi-au împărtăşit obiceiuri de nuntă, formule de salut şi au prezentat modele de case, realizând machete sau desene. În perioada 4 – 10 noiembrie elevii şi profesorii din India vor fi prezenţi în Oradea.

Distribuie informația
Alte știri