„Școala Siguranței Tedi”, o nouă serie de absolvenţi

Peste 3.000 de elevi din 67 de şcoli din Bihor au fost implicați în cadrul proiectului național „Școala Siguranței Tedi”. Activităţile derulate au respectat nevoia copilului de a învăţa prin joc, ei fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.

Cu ocazia zilei de 1 Martie, elevii implicați în acest proiect au realizat peste 300 de felicitări cu mesaje preventive, care au fost distribuite în trafic conducătorilor auto, în cadrul acțiunilor realizate în trafic de polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni.

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității a fost organizat un concurs de desene cu tematică rutieră, care au fost premiate și expuse în Orășelul Copiilor. De asemenea, pe parcursul întregului an școlar au fost organizate numeroase jocuri și concursuri cu tematică rutieră, în urma cărora copiii și-au însușit noțiunile de bază necesare unui comportament preventiv în trafic, pe stradă, acasă, în mediul virtual și în vacanța școlară.

Dintre sfaturile pe care poliţiştii le adresează celor mici, amintim:
* Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
* Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
* Traversează doar pe culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
* Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Amintește-le și celorlalți pasageri să facă același lucru! Centura de siguranță îți protejează viața și sănătatea!
* Mergând spre școală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! În situația în care nu există nici margine, te poți deplasa pe carosabil, însă fii foarte atent și stai cât mai aproape de margine! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
* De fiecare dată când te simţi în pericol, anunță mai întâi un adult despre problema pe care o ai, iar acesta va decide dacă este nevoie să sune la 112.
Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea sau iarna pe lacul înghețat!
* Dacă ești singur acasă, nu deschide nimănui ușa! De asemenea, nu te juca cu obiecte care te pot răni (cuţit, chibrit, aragaz)!

Distribuie informația
Alte știri