Specialistul in geopolitica pentru care Emil Constantinescu a venit la Oradea in 2009 a lansat, la Universitate, o carte despre ambasadorii americani in Romania

Studenti si cadre didactice din cadrul Departamentului de Relatii Internationale si Studii Europene al Universitatii din Oradea au fost prezente, marti, la dezbaterea prilejuita de prezentarea volumului „Diplomati americani in Romania 1989-2016. Analize si reflectii politice si strategice”.

Si acesta a treia carte, scrisa de Nicolae Tobosaru, a vazut lumina tiparului la Editura Presa universitara clujeana. Volumul denota gradul inalt de interes al autorului fata de subiectul in atentie – relatia privilegiata a Romaniei cu SUA.

“Cartea se prezinta pe ea insasi” subliniaza Nicolae Tobosaru, iar in paginile ei ambasadorul american devine astfel personalitate de referinta in dinamica relatiilor bilaterale si in viata publica din tara noastra.

Nicolae Tobosaru este locotenent colonel in rezerva, licentiat al Academiei de Inalte Studii Militare si al Cursului postuniversitar in stiinte militare al AISM. In anul 2006 a obtinut diploma de master in specializarea Studii de securitate la Universitatea din Bucuresti. Din 2009 este doctor in istorie al Universitatii din Oradea, cu teza „Parteneriatul strategic dintre Romania si SUA – Istorie si semnificatii geopolitice”,la evenimentul de atunci participand fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu

Distribuie informația
Alte știri