„Scripcarul pe acoperiș”, spectacol emblematic al Teatrului Regina Maria, din nou în repertoriul Trupei Iosif Vulcan

Celebrul musical „Scripcarul pe acoperiș” se reîntoarce pe scena Teatrului Regina Maria la cererea publicului. Spectacol emblematic al ultimilor ani pentru teatrul românesc orădean, musicalul a avut premiera în 25 septembrie 2011 și din acel moment s-a jucat mereu cu sala plină. Interesul publicului pentru producția orădeană s-a extins repede și a devenit în scurt timp un punct de atracție turistică culturală pentru iubitorii de teatru din întreaga țară.

Datorită succesului de care s-a bucurat, „Scripcarul pe acoperiș” a fost invitat la 8 festivaluri de profil din țară, a avut turnee naționale în orașe importante, precum București, Cluj-Napoca, Craiova, Pitești, și a traversat granițele țării, jucându-se la Budapesta cu ocazia Zilelor Comunităţii Româneşti, la invitația Ambasadei României în Ungaria.

La fenomenul care s-a născut în jurul spectacolului a contribuit și critica de specialitate, „Scripcarul pe acoperiș” fiind încununat cu nominalizări şi premii, dintre care amintim cele două nominalizări la Gala Premiilor UNITER în 2012, pentru Ioana Dragoş Gajdo (Golde) şi Vioara Bara, și premiul special al juriului la Festivalul „Atelier” în 2012 pentru Richard Balint (Tevye).

Cu scurte întreruperi, „Scripcarul pe acoperiș” se joacă cu aceeași vervă de 12 ani și se menține ca spectacol de referință în repertoriul Teatrului Regina Maria. Ținând cont de amploarea proiectului, având o distribuţie mare, ușor schimbată acum față de anii trecuți, decoruri impunătoare, coregrafie complexă, orchestră live şi costume autentice, reluarea lui a presupus un efort susținut din partea echipei, dar acesta nu a furat din entuziasmul reîntâlnirii.

Totodată, revenirea „Scripcarului pe acoperiș” în acest moment are și o semnificație comemorativă, fiind dedicată regizorului Korcsmáros György, care s-a stins din viață de curând, în 25 octombrie 2022.

Prima reprezentație a fost programată în data de 21 ianuarie 2023, iar biletele s-au vândut în doar trei zile de la anunțarea spectacolului. Următoarea reprezentație va avea loc în data de 17 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria și biletele vor intra în curând în vânzare la agenția teatrului (0359/452.324) și online pe Eventim.ro.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri