Scuarul de pe latura nordică a clădirii Primăriei Oradea, amenajat

Primăria Oradea a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru proiectul de amenajare a scuarului situat în apropierea clădirii instituției, pe latura situată înspre str. Tudor Vladimirescu, primind aviz favorabil.

’’Reamintim pe această cale că politica de pietonalizare este una importantă la nivelul municipiului Oradea și are în vedere creșterea mobilității nemotorizate și este în strânsă legătură cu îmbunătățirea transportului public de persoane, precum și cu utilizarea mai frecventă a acestuia de către locuitorii orașului. Ne dorim un oraș prietenos cu locuitorii săi, dar și cu cei care ne vizitează și punem preț pe aspectul îngrijit și estetic al spațiilor amenajate care trebuie să fie parte integrantă a întregii arhitecturi urbane.’’, a precizat viceprimarul Arina Moș.


În zona menționată va fi realizat un sistem de irigare complet automatizat pentru asigurarea umidității necesare zonelor plantate, iar sistemul de iluminat public va fi modernizat și va fi gândit astfel încât să se integreze armonios în ambient și cu arhitectura clădirilor ce îl înconjoară.


Totodată este prevăzută realizarea unei plantații care să ofere varietate vizuală, dar și a unui ecosistem corect în raport cu cel existent. Zona verde va fi acoperită cu gazon, iar în perimetrul scuarului va fi amplasat mobilier urban constând în coșuri de gunoi, bănci, fântână cu apă potabilă, lampadare și un panou de informare. Investiția menționată va fi realizată cu fonduri de la bugetul local.

Distribuie informația
Alte știri