Se anunță o săptămână agitată pe scena politică

Opoziția amenință în continuare că depune moțiunea de cenzură. Social-democrații nu cred însa în declarațiile liberalilor și susțin că nu au emoții pentru votul din Camerele reunite ale Parlamentului. Asta deși PNL-istii spun că au susținere pentru dărâmarea Guvernului, chiar și din partea aleșilor social-democrați.

„Eu cred că deja 237 de semnături reflectă o majoritate clară pentru dărâmarea acestui guvern. Vom avea întâlniri până în ziua depunerii moțiunii de cenzură și, evident, le vom solicita parlamentarilor cu care ne întâlnim să semneze și să voteze moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, potrivit stiri.tvr.ro

Potrivit unor surse, printre cei 237 de parlamentari care au promis să susțină moțiunea de cenzură s-ar afla și doi aleși ai Partidului Social-Democrat. Însă lista cu semnături este ținută la secret pentru că opoziția nu vrea ca partidul de guvernământ să facă presiuni asupra parlamentarilor care au promis să susțină demersul opoziției. Chiar și așa, liderii PSD nu au emoții pentru votul din Parlament.

Dacă moțiunea va fi înregistrată în Parlament la începutul săptămânii, nu este exclus ca documentul să fie citit în plen vineri, iar mai apoi să fie stabilită ziua pentru vot. În cazul în care Guvernul Dăncilă va pica, liderii opoziției susțin că sunt gata să își asume preluarea guvernării.

În cazul în care opoziția nu strânge minimum 233 de voturi pentru dărâmarea Guvernului, va putea să depună o nouă moțiune în sesiunea următoare care începe în februarie anul viitor.

Distribuie informația
Alte știri