Se apropie electrificarea caii ferate Cluj-Oradea-Episcopia. Ce avantaje va aduce in Bihor

Asocierea Acciona Ingenieria – Baicons Impex a câştigat licitaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate în vederea electrificării şi reabilitării liniei de cale ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor, oferta financiară finală fiind în valoare de 4,55 milioane lei (fără TVA), se arată într-un comunicat de presă al CFR.

Compania şi-a propus ca obiectiv strategic realizarea celei de-a doua rute complet electrificată în relaţia cu Ungaria. Astfel, prin electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor, se va asigura circulaţia trenurilor pe linie electrificată cu viteze maxime de până la 120 km/oră. Aceasta investiţie va contribui ‘la preluarea parţială a traficului dinspre/spre vestul Europei şi realizarea conexiunii cu tronsoanele Coridorului IV pan-european de pe teritoriul României’.

Proiectul de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor este cuprins în strategia Ministerului Transporturilor şi în Master Planul General de Transport. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri comunitare şi de la bugetul de stat.

Distribuie informația
Alte știri