Se apropie iarna. Cum pot bihorenii să cumpere lemn pentru foc

In conformitate cu prevederile Codului silvic, Regia Nationala a Padurilor Romsilva vinde lemn de foc, direct catre populatie, la subunitatile sale din teritoriu, respectiv la ocoalele silvice de stat. Persoanele interesate sa achizitioneze lemn de foc pot depune cerere direct la ocoalele silvice de stat sau la sediile primariilor la care acestea sunt arondate..

Directia Silvică Oradea comercializează lemn de foc prin magazinul online, la adresa magazin-lemn.dsoradea.ro. Prețurile variază între 107 lei/mc cu TVA și 500 lei mc cu TVA, în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare. Procedura este detaliată pe site-ul Directției dar și la sediile primăriilor, ocoalelor și cantoanelor silvice.

Persoanele interesate pot depune cereri și la ocolul silvic.

Suprafaţa totală a fondului forestier al judeţului Bihor este de 208.730 ha în timp ce Direcţia Silvică Bihor administrează în prezent (situaţie la 31 dec. 2021), o suprafaţă de 113.425 ha fond forestier, din care 60.906 ha sunt păduri proprietate publică a statului iar 52.519 ha aparţin unor diverşi proprietari privaţi (consilii locale, composesorate, asociaţii urbariale, instituţii de învăţământ şi de cult şi persoane fizice).

Fondul forestier (proprietate publică a statului) al Direcţiei Silvice Bihor este constituit din păduri cu funcţii speciale de protecţie în proporţie de cca. 74 % şi păduri cu funcţii de protecţie şi producţie 26%.

Distribuie informația
Alte știri