Se apropie Pastele. Cat costa carnea de miel?

Carnea de miel pentru masa de Paşte se vinde anul acesta la preţuri cuprinse între 10-12 lei pe kilogram în viu, potrivit crescătorilor de ovine.

„Nu se scumpeşte carme de miel de Paşte. Va fi în jur de 10-12 lei în viu. Preţul în carcasă va fi dublu. Lumea nu dă mai mulţi bani, pentru că oricum românii nu sunt mari consumatori de carne de oaie. Preferă carnea de porc, declarat pentru ZF Liviu Boldan, un cioban cu 4.000 de oi din Satu Mare.

Asociaţia crescătorilor de ovine şi caprine Mioriţa spune că nu se justifică o creştere a preţurilor la carnea de miel în perioada Paştelui, chiar dacă anul acesta Paştele se va sărbătorii mai devreme.

Piaţa de miei din Ioşia din Oradea se deschide joi, 29 martie. Comercianţii de miei trebuie să plătească catre ADP SA o taxă de sacrificare şi vânzare în valoare de 10 lei/buc/zi–accesul acestora și a mieilor se va face zilnic începând cu ora 8.00. Tariful încasat de ADP de la măcelari, pentru serviciile de sacrificare miei, este de 75 lei/zi/măcelar, iar verificarea stării de igienă și sănătate a măcelarilor se va face zilnic între orele 8.30 -9.00.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri