Se ascute lupta între PSD şi ALDE. Rectificarea de buget e cauza

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că Guvernul nu va tăia veniturile românilor prin rectificarea bugetară. „Vreau să fie tuturor foarte clar că, prin actuala rectificare bugetară, Guvernul nu va tăia veniturile românilor. Am luat în calcul mai multe măsuri pe care să le includem în această rectificare şi am dezbătut impactul fiecăreia, ţinând cont de faptul că în spatele cifrelor se află cetăţenii români. Ca prim-ministru, am în permanenţă acest lucru în atenţie”, a scris premierul, joi, pe Facebook.

Postarea vine dupa ce Varujan Vosganian a declarat că rectificarea bugetară este „exclusiv PSD, nu ne asumăm nicio responsabilitate politică. Poate că până luni colegii noștri de la PSD își vor aminti că sunt într-o coaliție și vor discuta și cu noi. Înțeleg că există dificultăți de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar, dar nu cred că soluția este amputarea polițelor publice fundamentale și a programului de investiții”, a mai spus deputatul.

La randul sau, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu se declara nemulțumit că, la rectificarea bugetară, sumele pentru ministerele Educației, Sănătate și Transporturi, precum și cele pentru investiții au fost reduse. Pe de altă parte, Tăriceanu critica majorarea cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.
Foto: bursa.ro

Distribuie informația
Alte știri