Se circulă intens prin pasajele rutiere din zona centrului civic al municipiului Oradea. Video

Foto: Arany Jozsef

Pasajele rutiere construite de Primăria Oradea în zona centrului civic s-au deschis circulației.

„Bucuria inaugurării pasajelor este rezultatul unui proiect pentru care s-a muncit din greu și cu consecvență. Iar timpul record în care am reușit să deschidem circulația prin toate pasajele, în urma unui șantier intens, stă mărturie în fața orădenilor despre eforturile depuse de toți cei implicați în proiect: constructori, proiectanți și, desigur, colegii din Primăria Oradea.

Iată că, ajunși la final de an, avem satisfacția reușitei atragerii fondurilor europene, pentru decontarea lucrărilor majore deja efectuate, urmând ca celelalte lucrări de amenajare peisagistică și finisaje nefinalizate încă să fie suportate din bugetul local, în 2024”, spune edilul Florin Birta.

Direcția Nufărul – Pod Dacia – B-dul Magheru:

• menținere pe direcția înainte, cu traversarea succesivă a pasajului de la Piața Cetate, a pasajului din dreptul Catedralei Ortodoxe și a pasajului din dreptul Poliției Rutieră.

Direcția Nufărul – Cantemir – Centru:

• nu se va intra prin pasaje;

• în dreptul blocului Cicero, înainte de pasajul de la Piața Cetate va fi preselectată banda dreaptă, cu intrare pe rampa ce urcă prin dreapta pasajului;

• ulterior, deasupra pasajului, se va vira spre stânga, în dreptul Pieței agroalimentare Cetate;

• traseul către Centru va fi continuat prin intrarea în sensul giratoriu proaspăt amenajat în intersecția Pieței Cetate cu străzile Evreilor Deportați, Mihail Kogălniceanu și B-dul Cantemir.

Direcția Nufărul – Centrul Civic – Calea Clujului:

• va fi păstrată direcția înainte, prin pasajul de la Piața Cetate, prin pasaj Catedrala Ortodoxă și imediat preselecție banda dreaptă, spre Calea Clujului.

Direcția B-dul Magheru – Nufărul:

• menținerea pe direcția înainte, prin coborâre de pe Pod Dacia și direcția înainte, către Nufărul – Cantemir, trecând prin trei pasaje (Parc 1 Decembrie, Catedrala Ortodoxă, Piața Cetate).

Direcția B-dul Magheru – Pod Dacia – Centru:

Varianta 1:

• coborâre de pe Pod Dacia și imediat viraj dreapta spre Aleea Gojdu, pe malul Crișului;

Varianta 2:

• coborâre de pe Podul Dacia și viraj dreapta pe varianta străzilor Cele Trei Crișului – Independenței, fără intrare în pasaje, către str. Mihai Viteazul – Piața Unirii – Piața Ferdinand;

Varianta 3:

• coborâre de pe Pod Dacia pe direcția înainte, cu intrare în pasajul de lângă colțul Parcului 1 Decembrie (pe sub liniile de tramvai), apoi preselecție banda dreaptă, intrare în pasajul Catedrala Ortodoxă și viraj dreapta, prin pasaj, către strada Parcul 1 Decembrie.

Direcția B-dul Magheru – Calea Clujului:

• coborâre de pe Podul Dacia și viraj dreapta pe varianta străzilor Cele Trei Crișului – Independenței, fără intrare în pasaje, și ulterior viraj stânga, la colțul Parcului 1 Decembrie, spre direcția Căii Clujului, cu acordarea de prioritate pentru tramvai.

Direcția Dragoș Vodă – Averescu – B-dul Magheru:

• preselecție bandă de circulație spre dreapta, pe direcția Pod Dacia – Magheru.

Direcția Dragoș Vodă – Averescu – Centru:

• menținere pe direcția înainte, cu intrare în pasajul din dreptul Podului Dacia, apoi traversarea pasajelor de la Parcul 1 Decembrie, respectiv Catedrala Ortodoxă și viraj la dreapta, prin pasaj, spre strada Parcul 1 Decembrie.

Direcția Dragoș Vodă – Averescu – Cantemir – Nufărul:

• menținere pe direcția înainte, cu intrare succesivă în pasajele din dreptul Podului Dacia – Parc 1 Decembrie – Catedrala Ortodoxă – Piața Cetate și intrarea pe B-dul Cantemir – Nufărul.

Direcția Centru – Nufărul:

• traseul strada Traian Moșoiu – strada Parc 1 Decembrie – viraj dreapta prin pasajul de la colțul Parcului 1 Decembrie, pe sub liniile de tramvai, și ulterior, pe breteaua de circulație special amenajată, cu sens unic până la sensul giratoriu de la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu, Evreilor Deportați și B-dul Nufărul – Cantemir.

Direcția Centru – B-dul Magheru:

• fără intrare în pasaje, din direcția străzii Independenței, cu acordare de prioritate tramvaiului, la colțul Parcului 1 Decembrie și viraj stânga către Podul Dacia, prin breteaua rutieră amenajată special în acest scop.

Direcția Centru – Calea Clujului:

• fără intrare în pasaje, din direcția străzii Independenței, cu acordare de prioritate tramvaiului, la colțul Parcului 1 Decembrie și menținerea direcției înainte, către Calea Clujului.

Distribuie informația
Alte știri