Se cunosc firmele care vor aduna deșeurile din Bihor. Colectarea selectivă va fi diferită

Foto: agentianewsbihor.ro

La sfârșitul săptămânii trecute au fost desemnațe firmele care vor aduna gunoiul din tot județul Bihor. Acestea au fost notificate oficial.

„În zona metropolitană RER Oradea a fost desemnat ca viitor operator pentru colectare și transport deșeuri. În zona Aleșd prestatorul va fi Salubri SA, iar pentru zonele Salonta, Beiuș, Valea lui Mihai și Marghita, SC AVE Bihor SRL. În Oradea, municipalitatea organizează licitația împreună cu serviciul de salubrizare stradală”, transmit reprezentanții ADI Ecolect.


De la data comunicării rezultatelor urmează o perioadă de 10 zile pentru eventualele contestații, după care câștigătorii vor putea semna contractele. „Va urma perioada de mobilizare de maxim 3 luni, timp în care beneficiarii serviciilor vor primi noile pubele sau după caz sacii de colectare. În paralel se vor desfășura campanii de informare și conștientizare privind serviciile de colectare a deșeurilor menajere, principala noutate fiind colectarea selectivă în 5 fracții, respectiv hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, deșeuri biodegradabile și cele reziduale. Astfel, pe plan județean, devine accesibilă atingerea obiectivelor de reciclare asumate prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”, spun reprezentanții ADI Ecolect. De asemenea, concesionarea serviciilor se va fac pe o perioadă de 8 ani.


Distribuie informația
Alte știri