Se dă startul Campionatului European de baschet masculin U 20

La Oradea începe, vineri 14 iulie, Campionatul European de baschet masculin U 20 de ani – Divizia B, competiţie care reuneşte la start un număr de 21 de echipe, împărţite în patru grupe. Meciurile turneului au loc la Arena „Antonio Alexe” şi la sala de sport a Colegiului Economic „Partenie Cosma”.

În grupe se va juca în sistemul „fiecare cu fiecare”, iar primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Ocupantele locurilor 3-4 din fiecare grupă vor juca în turneul locurilor 9-16, iar cele de pe locurile 5-6 se vor întrece în continuare în turneul locurilor 17-21. Primele trei echipe clasate în clasamentul final al turneului de la Oradea vor promova în Divizia A a CE U 20 de ani.

Tricolorii sunt in grupă cu reprezentativele Macedoniei, Georgiei, Maltei si Albaniei. Echipa României, pregătită de antrenorul Tudor Costescu, are ca obiectiv calificarea în finala competiţiei şi implicit, promovarea în Divizia A.

Vineri (14.07), la Arena Antonio Alexe din Oradea, pe tot parcursul zilei de jocuri din cadrul Campionatului European U20 masculin – Divizia B, ediția 2017, iubitorii baschetului vor avea oportunitatea să admire trofeul EuroBasket 2017. Acesta îl onorează pe fostul șef al Comitetului Olimpic Sovietic. Semashko a fost vicepreședinte al FIBA și președinte al actualului FIBA Europe, membru al FIBA Hall of Fame.

Distribuie informația
Alte știri