Se dorește extinderea terminalului de pasageri T1 de la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea a solicitat aviz arhitect-șef pentru extindere și eficientizare terminal pasageri, faza studiu de fezabilitate/DALI. În prezent, suprafața terminalului de pasageri este de 7.771 metri pătrați (incluzând terminalul și anexele) și se propune o extindere de circa 9.575 mp.

Extinderea terminalului T1 este necesară pentru a asigura toate funcțiunile necesare activității aeroportului pentru a funcționa la un trafic de 400 de pasageri/flux. Noua construcție se va dezvolta preponderent pe parter, având și zone de mezanin.

În prezent, terminalul T1 este de 2.925 metri pătrați, iar prin extindere se va amenaja la circa 12.500 metri pătrați. Ca funcțiuni generale, terminalul se va reconfigura pentru sosiri Schengen/non-Schengen și birourile personalului de specialitate. Pentru facilitarea accesului la noile zone extinse se propune reamenajarea și extinderea rețelei de drumuri, astfel încât acestea să asigure o deservire optimă a fluxului de pasageri.

„Comisia a solicitat studierea volumetriei în concordanță cu tendințele actuale în arhitectura aeroportului. Urmează ca solicitantul să revină în comisie cu cele solicitate”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Distribuie informația
Alte știri