Se efectuează cercetări în cazul unui câine ucis prin spânzurare într-o comună din Bihor

Foto: pawesome.net

În cursul lunii mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați că, în comuna Sâniob, județul Bihor, a fost găsit cadavrul unui câine.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat la fața locului și au constatat că, pe o parcelă dintr-o zonă împădurită din comuna Sâniob, într-un copac, a fost găsit decedat prin spânzurare, un câine din rasa Rottweiler, în vârstă de 6 – 7 ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora.

Cetăţenii care dețin date sau informații cu privire la acest caz, sunt rugaţi să contacteze Inspectoratul de Poliție Județean Bihor – Biroul pentru Protecția Animalelor la adresa de e-mail: cabinet@bh.politiaromana.ro sau la numerele de telefon: 0259/431.495 sau 0770/793.534.

*

Potrivit art. 25 alin. 3, lit. a din Legea nr. 205/2004 modificată prin Legea nr. 138/20022, pedepsele pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept au fost înăsprite.

 “Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) schingiuirea animalelor;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) zoofilia.”

Alte știri