Se lansează a doua ediție Youth CommUNITY, program gratuit pentru elevii și studenții din Bihor

Fundația Comunitară Oradea (F.C.O.) consideră că tinerii pot însufleţi comunitatea din care fac parte și o pot face mai cu folos dacă sunt sprijiniți, îndrumați și li se oferă oportunitatea de a se implica și de a dezvolta proiecte cu impact pozitiv şi în concordanţă cu aşteptările lor. Astfel, F.C.O. lansează a doua ediție Youth CommUNITY (Y.C.U.), un program gratuit pentru elevii și studenții din județul Bihor la care sunt invitați să se înscrie tineri cu inițiativă. Recrutarea membrilor se desfăşoară în doi paşi: completarea unei aplicații online, care se poate accesa prin link sau cod QR (în perioada 8 – 16 februarie), urmată de o discuţie față în faţă purtată între postulanţi şi membrii „seniori”, colegii lor cei mai merituoşi, participanţi la ediţia anterioară (în perioada 17-21 februarie).

În cadrul ediției anterioare, 60 de tineri hotărâţi şi energici au participat la ateliere de dezvoltare personală, activități de formare profesională, voluntariat și sesiuni de mentorat, din care au luat naștere opt inițiative comunitare de mare valoare. Mai apoi, două dintre acestea, „Caravana Științei”, proiect iniţiat de Alex Slavoia, elev la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și „Deplastificat”, proiect iniţiat de  Andra Cloștorfeanu, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au intrat în cursa pentru obținerea unui grant în cadrul „Bursei Talentelor”, reuşind să mobilizeze pentru implementarea lor peste 31.000 lei.

Noua ediție își propune să recruteze alți 60 de tineri, care alături de 9 membri „seniori” vor parcurge același traseu de formare, ce se va finaliza cu o tabără pentru tinerii cei mai implicaţi. Pentru început, va exista o perioadă intensivă de acomodare, ce cuprinde trei luni pline de provocări, procese de autocunoaștere și „ucenicie”, urmând mai apoi ca cei mai implicați dintre aceștia să devină membri Y.C.U.. Odată ajunși membri, între lunile iunie și decembrie tinerii au prilejul de a se implica direct in F.C.O. și de a dezvolta activități proprii, inclusiv proiecte destinate „Bursei Talentelor” sau „Fondului Științescu”.

De asemenea, în luna septembrie se va desfășura o tabără de scriere de proiecte pentru membri, cei mai activi dintre aceștia avand oportunitatea de a participa la un schimb de experiență în străinătate.

Alte știri