Se lansează cea de-a cincea ediție a concursului de scenarii și pitch-uri de film

American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a cincea ediții a concursului „Write a Screenplay For…” („Scrie un scenariu pentru…”), organizat de către Asociația Cinemascop, cu sprijinul PRO TV.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, AIFF va avea loc anul acesta între 21 și 24 aprilie în București.

„WSF a crescut mult de la prima ediție de acum 5 ani, mai cu seamă de când s-a transformat într-un workshop de dezvoltare de scenarii internațional. Write a Screenplay For… oferă posibilitatea cea mai directă, atât pentru scenariști amatori cât și profesioniști, de a-și transforma ideile în scenarii, fiind singurul laborator care are ca finalitate intrarea în producție a proiectelor. Ținta programului este să acompanieze eficient scenariștii în a-și dezvolta ideile și să îi pună în contact direct cu cei care produc efectiv filme sau seriale. Anul acesta, la Berlinală, ne-am bucurat de premiera seriei Spy/Master, dezvoltată în cadrul WSF și sper să avem ocazia ca această tradiție să continue și în anii următori“, spune Cristian Mungiu, inițiatorul concursului și unul dintre cei mai cunoscuți cineaști români la nivel mondial.

Write a Screenplay for… este organizat, anul acesta, în parteneriat cu PRO TV și are în vedere două secțiuni: proiecte de mini-serie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade și filme de lungmetraj de ficțiune.

Finaliștii concursului vor beneficia de o perioadă de lucru activ, individual și în grup, cu scenariști și consultanții pentru dezvoltarea proiectelor care îi vor ghida să dezvolte un scenariu complet. Faza de dezolvatare a proiectelor va include și sesiuni de training cu Gabriela Iacob, individuale și de grup, pentru scrierea scenariilor de film și TV. Ulterior, PRO TV și Asociația Cinemascop vor alege proiectele câștigătoare ce vor fi considerate pentru intrarea în circuitul de producție TV (mini-serii) sau, respectiv, de producție cinematografică (proiectele de lungmetraj de ficțiune).

Aplicațiile, sub forma unor scurte rezumate ale scenariilor, trebuie trimise la adresa info@cinemascop.eu până la data de 2 aprilie 2023, ora 23:00 (ora României). Concursul este deschis atât scenariștilor sau scriitorilor profesioniști, cât și celor aflați la debut și nu se percepe taxă de înscriere.

Regulamentul concursului, adresa de contact și alte detalii pe: http://filmedefestival.ro/wsf/regulament-de-concurs.

Sursa: StirilePROTV

Distribuie informația
Alte știri