Se lucrează în ritm alert la pasajul intermodal de pe Calea Borșului

Dacă la mijlocul lunii decembrie începea forarea piloților la pasajul intermodal de pe Calea Borșului, acum deja se conturează primul picior al pasajului.

Pasajul suprateran este realizat peste sensul giratoriu amplasat pe DN 1 la km 624 + 825. Acesta are  o lungime totală de 1.043 metri și se suprapune cu traseul drumului național, începând de la km 634 + 222 până la km 635 + 265.

La finalizarea acestui important proiect de infrastructură rutieră, traficul pe Calea Borșului și în zona parcului industrial va fi mult fluidizat și descongestionat.

Proiectul cuprinde și realizarea unui drum colector în lungime totală de 2,2 km, amplasat pe partea dreaptă a drumului național, care se intersectează în girația proiectată a drumului de legătură Centura Oradea – Autostrada A3 Biharia-Borș, dar și drum de acces la Centrul Intermodal, în lungime de 665 m, care începe din intersecția cu drumul colector proiectat până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal.

Lucrările sunt realizate de asocierea formată din Freyrom SA, în calitate de lider și firmele Procons Group SRL și Construcții Erbașu SA – asociați.

Valoarea obiectivului de investiții este 53.736.466 lei (fără TVA), durata de execuție fiind de 20 de luni.

Distribuie informația
Alte știri