Se lucrează în ritm susţinut la reabilitarea interioară a clădirii Primăriei Oradea

Distribuie pentru prietenii tăi:

Clădirea Primăriei Oradea este un monument istoric reprezentativ pentru zestrea arhitecturală a orașului, care face parte din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea și se regăsește pe Lista monumentelor istorice 2016.

În toamna anului trecut au început lucrările de reabilitare a clădirii, intenția municipalității fiind ca în urma acestei reabilitări să transforme această clădire frumoasă într-un spațiu de atracție turistică, alături de serviciile publice oferite.

Spațiile propuse spre a fi introduse în circuitul turistic sunt: accesul principal în Primărie dinspre Piața Unirii, scara de onoare în trei rampe, coridorul principal de la etajul 1 cuprins între biroul primarului și al viceprimarului, Sala Mare Traian Moșoiu, Sala Mică Rimler Karoly, anticamera acesteia precum și actualul birou al consilierilor primarului.

Momentan se lucrează la refacerea pardoselilor din mozaic din zona de hol, coridoare și la restaurarea tâmplăriilor din această zonă, precum și la reabilitarea instalației electrice și termice. De asemenea, se lucrează la refacerea structurii metalice de susținere a cupolei sălii Traian Moșoiu, aceasta fiind executată în proporție de 80%.

Clădirea monument are o suprafață de 5.508 mp, suprafața construită a clădirii fiind de 1.137,40 mp, iar a terenului exterior clădirii este de 765,30 mp. Imobilul are demisol, parter, două etaje și un turn al orologiului.

Lucrările de reabilitare au început cu reabilitarea Turnului Primăriei – care este în plină desfășurare, a fațadei și a acoperișului dinspre str. Tudor Vladimirescu – ale căror lucrări de reabilitare au fost finalizate în luna aprilie anul curent, după care au continuat cu reabilitarea întregii fațade a clădirii primăriei. Ssunt executate de S.C. Euras S.R.L., în baza contractului de lucrări nr. 290812/09.08.2019, cu o durată de 18 luni, etapizat, iar valoarea contractului de lucrări este de 14.842.272,29 lei (fără TVA).

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri