Se lucrează intens la noul drum care va lega Oradea de Sîntandrei

Foto: arhiva

S-au montat grinzile de beton ale podului peste Peța, în cadrul lucrărilor la noul drum care va lega Oradea de Sîntandrei. Acest pod oblic de 75 grade va avea o deschidere de 20,3 m și lungimea totală de 28,6 m.

Traseul drumului de legătură pornește din intersecția giratorie dintre drumul de centură al municipiului Oradea cu străzile Cazaban și Corneliu Baba din cartierul Ioșia Nord, până la o stradă modernizată situată în partea de nord-est a localității Sântandrei – strada Râturi. Lungimea totală a drumului de legătură este de 3,5 Km, având o lățime de 2×3,5 m, la care se adaugă șanturi, podețe și iluminatul public. De asemenea, se va amenaja o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m pe toată lungimea drumului, integrată în profilul transversal al străzii, pe teritoriul UAT-urilor Oradea și Sântandrei.

Realizarea acestei investiții urmărește decongestionarea, respectiv fluidizarea traficului la trecere la nivel de cale ferată Arad-Oradea, reducerea timpului de transport prin mărirea vitezelor de circulație și eliminarea strangulărilor din fluxul de trafic, mărirea siguranței circulației, reducerea numărului de accidente și îmbunătățirea mediului din municipiu prin reducerea noxelor și a poluării sonore.

De asemenea, investiția va conduce la crearea unui mediu sănătos pentru locuitori și la realizarea unui confort pentru participanţii la trafic, atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni. Finalizarea lucrării este programată în prima parte a lunii decembrie 2018.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri