Se lucrează intens la promenda malului stâng al Crișului Repede, dintre podurile Sfântul Ladislau și Centenarului

Constructorul a început decopertarea trotuarului pe zona cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă, în cadrul lucrării de amenajare a malului stâng al Crișului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir. Lucrările pe această porțiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat și a jardinierelor, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo. Organizarea de șantier a început în data de 2 aprilie 2019.

Stadiul fizic al execuției lucrărilor este de aproximativ 45%. Lucrările sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL și SC Iriconstruct SRL. Durata contractului de execuție este de 12 luni, valoarea totală fiind de 9.776.452,71 lei (fără TVA). Contribuția Primăriei Oradea este de 2%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea” este finanțat în cadrul Programului operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.1, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Distribuie informația
Alte știri