Se lucrează intens pe tronsonul Borș-Biharia al Autostrăzii Transilvania

Mini-tronsonul de 5,35 kilometri, care face legătura între Borș și Biharia, este în plină etapă de lucrări, iar finalizarea ar putea veni mai repede decât a fost inițial programată.

„Unele mișcări incipiente în teren au pornit în februarie, dar se lucrează cu adevărat abia din luna mai, ținând cont că în primăvară vremea nu a fost de partea constructorilor. Avansul este încurajator, mobilizarea Asocierii Trameco-Vahostav fiind chiar impresionantă. Se muncește foarte bine la așternerea terasamentelor, dar și la structurile peste calea ferată Oradea-Satu Mare și cele ale bretelelor nodului rutier Biharia”, au spus reprezentanții Asociația Pro Infrastructură, pe o rețea de socializare.

„Dacă se menține (sau chiar se crește) ritmul actual, termenul contractual de finalizare (august 2020) poate fi devansat, însă lucrările trebuie certificate și achitate în cel mai scurt timp. Acest tronson este a doua conexiune a României cu rețeaua europeană, mai precis cu Autostrada M4 din Ungaria, vecinii noștri urmând să o inaugureze la începutul lui 2020”, transmite Asociația Pro Infrastructura.

Ei precizează că mai este de așteptat pentru soluționarea contestațiilor și semnarea contractelor de către CNAIR pe loturile Zalău/Cluj- Napoca: Biharia-Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș-Suplacu de Barcău (26,35 km). În ambele licitații s-au declarat câștigătorii a doua oară (reevaluarea ofertelor după prima rundă de contestații).
Foto: Pro Infrastructura

Distribuie informația
Alte știri