Se pot vota proiectele din cadrul Programului de bugetare participativă, finanțat de Primăria Oradea!

S-a dat startul procesului de votare a proiectelor din cadrul programului de bugetare participativă, finanțat de Primăria Oradea! În urma verificărilor de către comisia de evaluare, au fost validate 38 de proiecte, care pot fi votate pe platforma online activ.oradea.ro, până pe data de 4 septembrie 2022.

Au fost depuse proiecte pe domeniile:

  • Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale:6 proiecte, cu o valoare estimată de 550.000 de lei;
  • Amenajare de spații verzi și locuri de joacă: 8 proiecte, buget estimat – 725.000 de lei;
  • Infrastructură culturală: 4 proiecte, buget estimat – 378.000 de lei;
  • Digitalizare: 5 proiecte, valoare estimată – 470.000 de lei;
  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației: 6 proiecte, buget estimat – 373.000 de lei;
  • Amenajare spații publice: 5 proiecte, valoare estimată – 490.000 de lei;
  • Infrastructură de sănătate, sport: 4 proiecte, buget estimat – 330.000 lei.     

Reamintim că municipalitatea a reluat, anul acesta, programul de bugetare participativă, cu un nou regulament și cu un buget total alocat de 1.500.000 lei, fiecare proiect putând să obțină o finanțare de la bugetul local de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA.

Programul a presupus, până acum, înregistrarea și depunerea proiectelor pe platforma online activ.oradea.ro, urmate de analiza tehnică și legală a proiectelor de către comisia constituită la nivelul Primăriei Oradea. Începând din 4 iulie, s-a dat startul votului cetățenilor, o persoană putând vota atât online, cât și la întâlnirile ce vor fi organizate în cartiere. Pentru a vota online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platformă sau să se autentifice cu contul de Facebook.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului, prin cumularea voturilor online și a voturilor exprimate în cadrul întâlnirilor. Proiectele vor fi ierarhizate în funcție de numărul de voturi.

Votarea online are loc până în 4 septembrie, iar între 5 și 25 septembrie se vor desfășura întâlnirile publice, urmate de votarea finală a proiectelor.

Informații suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă puteți afla prin:

– platformă on-line: activ.oradea.ro;

– email: bugetareparticipativa@oradea.ro;

– telefon: 0259.437.000 interior 248.

Alte știri