Se reia numărătoarea berzelor albe, cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele inteligente

Societatea Ornitologică Română (SOR) anunță că reia, pentru al șaselea an consecutiv, numărătoarea berzelor albe, cu ajutorul aplicației „Uite barza!”. Toți cei care au un smartphone pot participa la recensământul berzelor albe în perioada 10 iunie – 10 iulie.

Oricine are un smartphone poate descărca aplicația „Uite, barza!”, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru IOS. Când utilizatorul se află în imediata apropiere a cuibului de barză, trebuie să pornească aplicația și GPS-ul telefonului. Apoi, este necesară completarea câtorva informații: număr de păsări prezente, pe ce fel de construcție se află cuibul și dacă acesta este sau nu în pericol.

Aplicația solicită și efectuarea unei fotografii a cuibului. Precizia localizării este foarte importantă. Astfel, poziția cuibului trebuie marcată prin intermediul GPS-ului cât mai aproape de stâlp sau de suportul pe care se află cuibul. Datele salvate în aplicație pot fi trimise şi ulterior, dacă nu există conexiune la internet. De asemenea, berzele albe și puii trebuie numărați numai la cuib. Diferența dintre păsările adulte și pui este simplă: adulții au ciocul roșu, iar puii au ciocul negru.

Anul acesta, SOR a demarat și primul proiect de supraveghere video a unui cuib de berze albe înregistrat în aplicația Uite barza!. „Împreună cu partenerii noștri Enel România, specialiștii SOR au instalat o cameră de supraveghere prin intermediul căreia puteți urmări în direct o pereche de berze în Parcul Natural Comana, comuna Călugăreni, din județul Giurgiu.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri