Se scoate la licitație Drumul Expres Oradea-Arad

CNAIR va lansa licitația pentru construirea Drumului Expres Oradea -Arad săptămâna viitoare, a anunțat vineri, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Practic, cel mai important proiect de infrastructură rutieră ,,descentralizat” și preluat de către autoritățile locale din Bihor și Arad va fi derulat tot de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu s-a referit la Drumul Expres Oradea-Arad ca ,,autostradă“, (profil DEx)  și a explicat că este cel mai scurt traseu din Nordul spre Sudul Europei : ,,Săptămâna viitoare, probabil CNAIR va lansa în licitație Autostrada Arad-Oradea. Autostrada Arad-Oradea. Legătura Nord-Sud se face prin Gdansk (Polonia), adică de la Marea Baltică până la Salonic (Grecia) Marea Egee se face, cum, Gdansk, Varșovia, Kosice, Slovacia, Debrecen, Ungaria, Oradea, Arad, Timișoara, Moravița, Belgrad, Salonic. Este cel mai scurt drum. Repet, săptămâna viitoare se lansează în licitație care trebuie să se continue cu Timișoara-Moravița” a transmis Grindeanu.

Drumul expres Arad – Oradea pornește din drumul de Legătură Centura Oradea – A3 (aflat în execuție și include un sector din drumul expres) se desfășoară spre sud, ocoleste localitatea Livada de Bihor, continuă în lungul magistralei de cale ferată Oradea – Arad, ocolește localitatea Salonta, continuă în lungul DN 79, ocoleste municipiul Arad și face joncțiunea cu Varianta de Ocolire Arad (realizată la nivel de autostradă) în nodul rutier prevăzut la intersecția cu DN 7.

Lungimea traseului revizuit al drumului expres este de 120,47 km. În cadrul proiectului este prevăzut, suplimentar fața de SF-ul inițial, realizarea unui drum de legătură cu lungime de 10 km din zona Municipiului Salonta spre granița cu Ungaria, care cuprinde și amenjarea unui punct de trecere al frontierei.

Distribuie informația
Alte știri