Se scumpește curentul. Toti romanii vor suporta plata taxei pe cifra de afaceri introdusa prin controvestata ordonanta de la final de 2018

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) propune modificarea tarifelor practicate de companiile de distribuție a energiei electrice, de la 1 martie, pentru a include taxa de 2% pe cifra de afaceri introdusă de OUG 114/2018. În cazul în care proiectele de ordin vor fi adoptate, consumatorii casnici sau industriali vor plăti, practic, taxa, după majorarea tarifelor cu circa 2,5%.

Aceasta în condițiile în care există destule semne de întrebare legate de plata efectivă a taxei. Astfel, ANRE a anunțat în această săptămână că amână termenul până la care companiile de energie și gaze trebuie să îi transmită cifra de afaceri obținută anul trecut, fără să menționeze noua dată.

Acest termen era de 25 februarie, dar din cauza OUG nr. 114/2018, faptul că aceasta nu are norme de reglementare sau alte clarificări, ANRE a decis să amâne termenul. Mai mult, în mediul politic se discută posibilitarea renunțării la taxă, pentru anumite companii, acesta fiind și un subiect de controversă între Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri