Se suspendă activitatea Serviciului de Paşapoarte la punctele mobile din Bihor

Incepând cu data de 1 mai, Serviciul de Paşapoarte suspendă activitatea în Bihor a celor două puncte mobile de preluare a cererilor. Anunţul a fost făcut de Instituţia Prefectului, care susţine că motivele sunt numărul scăzut de cereri înregistrate în ultima perioadă, precum şi aglomerarea care se anunţă pentru lunile de vară.

În prezent, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bihor se deplasează în judeţ cu două ghișee mobile, la Beiuș și Marghita. Potrivit Prefecturii Bihor, la punctele mobile cererile se preiau off-line, fapt care dublează timpii de procesare a unei cereri, de la 7 minute ajungând la 14 minute (7 minute preluare și 7 minute descărcare la sediul SPCEEPS în sistem), după care cererile urmează procedura de verificare, validare și aprobare, la sediul serviciului. Totodată, Prefectura Bihor menţionează că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o scădere a numărului de cereri, „ceea ce înseamnă resurse umane și materiale utilizate în condițiile unui randament scăzut”.

In luna ianuarie ghișeul mobil al Serviciului de Pașapoarte a încetat să se mai deplaseze în Valea lui Mihai, Salonta și Aleșd, din cauza scăderii numărului de solicitări în aceste localități.

Distribuie informația
Alte știri