Se va reabilita Calea Bihorului. Termenul estimat de finalizare este 14 septembrie

Viceprimarul Florin Birta s-a întâlnit cu locuitorii de pe Calea Bihorului pentru a discuta detalii legate de proiectul privind reabilitarea străzii. Va asigura continuitatea între drumul rapid (care face legătura între Podul Mareșal Constantin Prezan și Podul Teodor Neș peste calea ferată) și drumul de legătură între strada Suișului (DN19) și Calea Bihorului (DJ767F).

„Acest drum va fi folosit ca o rută alternativă mai ales atunci când vom începe lucrările la cele două pasaje din centrul civic”, a declarat viceprimarul Florin Birta. Proiectul prevede realizarea unei structuri rutiere noi pe o lungime de 2 mii de metri precum și amenajarea a 22 de locuri de parcare oblice. De asemenea, se vor realiza trotuare, ziduri de sprijin pe o lungime de 280 m, accese auto și zone verzi pe o suprafață de 15 mii de mp.


Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pentru luni, 15 aprilie, urmand a fi executate de asocierea de firme S.C. DRUM ASFALT S.R.L. (lider de asociere) – S.C. TRAMECO S.A. (asociat) – S.C. DRUMURI BIHOR S.A. (asociat) – S.C. AMPER PROIECT (subcontractant instalații electrice). Proiectarea a fost realizată de S.C. PROEXCO S.R.L.
Valoarea lucrărilor este de 5,1 milioane de lei fără TVA, termenul estimat de finalizare fiind 14 septembrie 2019.


Distribuie informația
Alte știri