Seară magică pentru orădenii care au fost la spectacolul „Căutându-l pe Cervantes. Video

Cea de-a treia ediție a festivalului cultural European Music Open a propus orădenilor pentru seara de vineri, 22 iunie un spectacol extraordinar intitulat „Căutându-l pe Cervantes”, oferit de Compania Castro Romero Flamenco din Madrid.

Magia a fost creată de dialogul dintre pasiunea generată de flamenco şi libertatea dansului contemporan. Un alt element fascinant l-a reprezintat muzica originală, special concepută pentru spectacol, interpretată live de 3 instrumentişti şi un solist de excepție care au cucerit publicul prin inflexiunile hispanice ale cântului lor, traversând toată gama de emoţii. Dansul si muzica au sugerat existența și semnificația luptei împotriva fricii, nedreptății, ignoranței.

Protagoniștii au fost Castro Romero Flamenco și compania sa Suite Espanola, care fac parte din elita mondială a interpreților originali ai lumii dansului. Sub coordonarea artistică a renumitului coregraf Renato Zanella momentul oferit a fost magic iar orădenii au aplaudat în picioare minute în şir.

Cea de-a treia ediție a festivalului cultural European Music Open, care se desfășoară la Oradea continuă. Sâmbătă, 23 iunie, ora 19:00, la Teatrul Regina Maria, se va desfășura un colocviu „Garantat 100%” cu Cătălin Ștefănescu, care îl va avea ca invitat pe baritonul George Petean. În aceeași seară, la ora 22:00, la Sinagoga Zion iubitorii de jazz vor putea asculta un concert cu Harri Stojka Band din Viena.

Duminică, 24 Iunie, ora 19:00, la Teatrul Regina Maria, în cadrul Galei de închidere, va avea loc un concert extraordinar al Corului Național de Cameră Madrigal, dirijor Anna Ungureanu.

Distribuie informația
Alte știri