Seară simfonică de excepție la Filarmonica de Stat din Oradea

Melomanii orădeni sunt așteptați joi, 10 mai, de la ora 19.00, în Sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat, la o seară simfonică de excepție. La pupitru se va afla Andrea Barizza din Italia, iar solistul invitat este tânărul violonist de excepție Roman Kim.

În program figureaza: uvertura Italianca în Alger, de Gioachino Rossini, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 6, de Niccolò Paganini și Simfonia a II-a în Re major, op. 73, de Johannes Brahms.

Partea solistică a concertului va fi susținută de Roman Kim. Inspirat de viaţa şi creaţia lui Niccolò Paganini, precum şi de a lui Jimi Hendrix, tânărul violonist încearcă să depăşească toate barierele tehnico-interpretative ale instrumentului prin abordarea unor lucrări clasice complexe, dar şi prin transcrierea sau compunerea unora noi.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri