Seară unică pentru copiii Centrului de Zi Oradea, în Magic Garden

În baza unui protocol de colaborare, copiii din centru au avut parte de o seară de poveste, vizitând Grădina Palatului Baroc din Oradea, în cadrul proiectului Magic Garden, unde artiştii implicaţi au creat o oază de magie. A fost o experienţă unică, ceva inedit, un loc ce îmbină istoria şi magia prin intermediul luminilor, proiecţiilor şi sunetelor, copiii fiind fascinaţi de poveste şi de acest univers fermecat, plecând acasă cu amintiri frumoase şi cu o experienţă educativă în acelaşi timp.

”Am avut ocazia de a interacționa cu copiii din tur. Puteam să văd zâmbetele de pe fețele lor și faptul că se bucurau de moment. Intram împreună într-o lume magică în care învățam despre personalități și evenimente din istorie într-un mod ludic în care am îmbinat utilul cu plăcutul” , Mihaela Pop, actor.

„Pentru noi vizita copiilor înseamnă un motiv prin care ne încărcăm sufletește, actori, echipa tehnică și cei din organizare, pentru că sunt singurii care au inima curată care pot simți bucuria pe care noi am încercat să transmitem prin acest proiect și faptul că am putut oferi o experiență frumoasă unor copii care nu au posibilitatea în mod normal de a le accesa. Pentru toate acestea, vă mulțumim!”, Alin Popa, Director Tehnic în cadrul proiectului.

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea, oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul Centrului de Îngrijire de Zi sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.

,Tot mai mulţi oameni cu suflet mare aleg să dăruiască beneficiarilor noştri mici bucurii, atât de importante pentru cei care de multe ori se confruntă cu greutăţi şi pentru care astfel de gesturi contează mult, mai ales când vorbim despre copii. Noi încercăm să îi ajutăm, să îi sprijinim şi să îi pregătim pentru viaţă, dar ne bucură mult că sunt şi alţii care se alătură nouă şi se gândesc şi la cei care au nevoie. Mulţumim pe această cale organizatorilor din cadrul proiectului Magic Garden pentru inițiativă, implicare și suportul oferit!”, a declarat Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Distribuie informația
Alte știri