Sebastian Burduja promite scăderea facturilor la curent și gaz pentru români

Foto: arhiva

Facturile la energie și gaze s-ar putea ieftini în perioada următoare, după o „optimizare” a schemei de compensare sau plafonare anunțată marți de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Optimizarea ar începe chiar din această săptămână, și se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o conferinţă de specialitate.

„Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care preţurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor creşte, pentru că plafoanele nu se schimbă, dar ne străduim să punem o presiune şi mai mare pe furnizori pentru a scădea aceste preţuri, atât la energie electrică, cât şi la gaze. Sigur, şi prin scăderea plafonului la care producătorii vând energia electrică, respectiv gazele naturale”, a menţionat Sebastian Burduja, la Energy Forum Ediţia a XI-a: „Tranziţia către o Românie verde, provocările momentului”.

El spune că, potrivit datelor Eurostat din trimestrul al treilea din 2023, la nivelul UE, România ocupă al cincilea loc în topul celui mai ieftin curent și locul patru la gaz, cu actuala schemă de compensare/plafonare.

Distribuie informația
Alte știri