Secetă în Bihor: Producția agricolă a scăzut cu 35%

Județul Bihor înregistrează producţii agricole scăzute cu până la 35%, comparativ cu anii trecuți, la majoritatea culturilor din cauza secetei pedologice, anunță Agenția de presă Rador.

Suprafeţele afectate de secetă pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor au ajuns miercuri la 372.050 hectare, în 33 de judeţe, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.


Din totalul suprafeţelor afectate de secetă, 200.978 ha sunt cultivate cu grâu şi triticale, 30.774 ha cu orz, orzoaică, ovăz, secară, 31.019 ha cu rapiţă, 63.248 ha cu porumb, 4.575 ha cu soia, 868 ha cu mazăre, 28.240 ha cu floarea soarelui, 5.405 ha cu plante furajere şi 6.790 ha alte culturi.


Au raportat culturi afectate de secetă judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Rezerva de apă a judeţului Bihor din acumulări a scăzut în ultimele două luni şi jumătate cu 30 de milioane de metri cubi, de la 170 de milioane mc în iunie la 140 milioane mc în august, din cauza secetei prelungite, a declarat miercuri, în Colegiul prefectural, Dorel Dume, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) din Cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri.

Distribuie informația
Alte știri