Secţia de chirurgie oncologică şi generală a Spitalului Municipal a fost modernizată

Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu a reabilitat recent din fonduri proprii Secția clinică de chirurgie oncologică și generală. Aceasta este situată la etajul IV al spitalului și dispune de 4 săli de operație, dotate la standarde europene prin fonduri UE.

Lucrările de modernizare a Secției Clinice de chirurgie oncologică și generală s-au desfășurat pe parcursul lunii februarie 2018, si s-au ridicat la 1,4 milioane de lei. Secția clinică de chirurgie oncologică și generală, coordonată de dr. Dănuț Dejeu dispune de 25 de paturi. Fiecare salon este dotat cu 2 paturi, TV și grup sanitar propriu.

”În prima lună de funcționare a secției modernizate, respectiv în luna martie, am efectuat 193 de intervenții chirurgicale, dintre care 102 de chirurgie generală și 70 de chirurgie oncologică și 11 pe ambulator. În activitatea noastră medicală ne axăm pe două direcții: chirurgia oncologică și chirurgia minim invazivă – laparoscopică, și datorită practicării acesteia din urmă durata medie de spitalizare pe luna martie a fost de 2,6 zile. Media intervențiilor chirurgicale efectuate într-o zi este de 10. Operăm pacienți din județ, din zonele limitrofe județului, dar și din zone mult mai îndepărtate precum Moldova sau Galați. Pe viitor, dorim să ne dezvoltăm, să creștem numărul de paturi undeva la 50 și să înființăm trei compartimente noi: ginecologie oncologică, urologie oncologică și chirurgie toracică. Astfel, dorim să se închidă aici cercul bolnavului oncologic”, a precizat șeful Secției clinice de chirurgie oncologică și generală, dr. Dănuț Dejeu.

În Secția clinică de chirurgie oncologică și generală lucrează 5 medici – toți fiind supraspecializați pe chirurgie oncologică și chirurgie laparoscopică avansată, 8 asistente, 5 infirmiere și 1 registrator medical.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri