Secţia de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean e complet reconstruită și reconfigurată

După cinci ani de muncă, investiții și eforturi, timp în care Secția de Urologie a fost găzduită de Spitalul Municipal, aceasta s-a întors la Spitalul Judeţean de Urgență Oradea. E complet reconstruită și reconfigurată, funcțională începând cu ziua de 18 aprilie, avand 35 de paturi.

Secția de Urologie dispune acum de un bloc operator format din patru săli de operație ultramoderne, care sunt dotate complet, după cerințele europene, cu aparatură atât pentru operațiile clasice, cât și cu un sistem avansat 3D pentru chirurgie edoscopică minim invazivă. Sala principală este prevăzută cu supraveghere video, putând fi oricând conectată video-audio la orice colț al lumii. În acest fel, imagini cu proceduri specifice aplicate unor patologii rare sau foarte dificile pot fi transmise în săli de conferințe din diverse orașe sau țări și vizionate ca un material de studiu și de către alți medici care doresc să se specializeze în acest domeniu al urologiei.

De asemenea, Secția de Urologie este dotată acum cu un litotriptor extracorporal, un aparat destinat fragmentării calculilor cu unde de șoc. Această procedură este una minim invazivă, ea realizându-se în ambulator, fără a fi nevoie ca pacientul să fie internat, a declarat doctorul Gheorghe Bumbu, șeful Secției de Urologie și unul dintre pionierii endoscopiei în România.

Valoarea întregului proiect se ridică la aproape 9,3 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din veniturile proprii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Distribuie informația
Alte știri