Secție de imagistică integrată la Spitalul Municipal „Ep. N. Popoviciu” din Beiuș

Investițiile și reabilitările pornite anul trecut pentru facilitarea diagnosticelor puse cu ajutorul echipamentelor de imagistică medicală, continuă cu același ritm pe perioada crizei sanitare, generate de pandemie, și se apropie de finalizare.

În spațiul unde, cândva funcționa blocul alimentar, prin reabilitări și remodelarea spațiilor, susținute de spitalul municipal prin fonduri proprii, s-a conturat secția integrată de imagistică, unde au loc pe circuitul funcțional, toate echipamentele de ultimă generație care înlesnesc stabilirea unor diagnostice rapide.

Pe data de 20 martie a fost pus în funcțiune aparatul de radiologie digitală, care poate efectua atât investigații de radioscopie precum și realizarea de radiografii, sau imagini statice. Pe lângă avantajul unei expuneri infinit mai scurte a pacientului la radiațiile Roentgen, imaginile sunt prelucrate digital, nemaifiind nevoie de supot fizic , ci pacientul putând primi imaginile investigațiilor pe suport optic (CD), pot fi trimise pe orice terminal de calculator de pe secțiile spitalului, sau oriunde este necesar pentru consult ulterior.

„Cea mai mare investiție, și dorința veche a medicilor beiușeni, a fost echipamentul de computer-tomograf (finanțat de Ministerul Sănătății), aflat în funcțiune din data de 21 aprilie ( ca și un „cadou” frumos de ziua aniversară a municipiului Beiuș!), deocamdată folosit pentru urgențele medicale ale CPU, în această perioadă obținându-se și rutina necesară a personalului de deservire”, se arata pe pegina de facebook a Primariei din Beiuș.

CT-ul va fi folosit în scurt timp pentru toți pacienții care vor avea nevoie de acest fel de investigații. Secția de imagistică este completată de echipamentele de echografie, iar ulterior, va fi amplasat în spațiul amenajat deja, un al doilea aparat de radiodiagnostic (finanțat din fonduri puse la dispoziție de Consiliul Județean Bihor).

Alte știri