Secțiile de Științele Naturii, Arheologie și Istorie ale Muzeului Țării Crișurilor, deschise publicului din mai

Foto: agentianewsbihor.ro

 Publicul ar putea avea acces la secțiile de Științele Naturii, Arheologie și Istorie ale Muzeului Țării Crișurilor, începând din mai.

Asta deoarece lucrările de amenajare, finanțate din Programul Operațional Regional 2014 – 2020 se vor încheia  în câteva luni.

Secţia de Ştiinţele Naturii, fondată în anul 1971, are colecţii care prezintă paleontologia şi evoluţia geologică a zonei de vest a României. Secţia de Arheologie deţine un număr impresionant de obiecte dispuse în mai multe colecţii, printre care se regăsesc 60 de piese antice egiptene, un bogat lapidar medieval provenind în principal din Cetatea Oradea, tezaure monetare și piese de orfevrărie medievală. De asemenea, secția de Istorie deține colecții de documente, fotografie istorică, planuri, hărţi şi grafică istorică, istoria instituţiei, care cuprinde documente deosebit de valoroase cu privire la începuturile şi evoluţia instituţiei muzeale orădene începând de la 1872 până la zi, colecţia de arme și cea de de carte veche.

În cadrul acestei investiții se vor mai realiza lucrări de amenajare a spațiului verde din curtea muzeului, reablitarea porții principale de acces, curățarea terenului, parcări și altele.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri