Securea razboiului nu a fost ingropata in plenul Consiliului Judetean Bihor. Vezi care sunt consecintele

Securea razboiului nu a fost ingropata intre alesii bihoreni. Consecinte imediate: Bihorul nu are buget aprobat pentru 2018, iar fotoliul de consilier judetean, vacant de cateva luni bune, e tot neocupat.

Si asta din cauza razboiului de uzura intre putere (PSD-UDMR-ALDE) si opozitie, respectiv grupul PNL. Fiecare tabara are 17 combatanti. Folosindu-se de egalitatea de voturi liberalii au blocat si marti, 20 martie, mai multe proiecte propuse de executiv, cel mai important fiind cel al bugetului pe anul 2018, fara de care institutia va functiona la „cote de avarie”.

Asta inseamna, spune seful CJ Bihor, ca se va asigura doar 40 % din fondul de salarii care trebuie date la inceputul lunii viitoare, ca programul lapte-corn nu va fi platit, dar in schimb vor creste penalitatile la toate serviciile si utilitatile ce nu se pot achita la timp. In plus, Pasztor Sandor tine sa precizeze ca neadoptarea in termen de 45 de zile a bugetului, pune institutia pe care o conduce in imposibilitatea de-a beneficia de alocarile guvernamentale, atat de necesare in conditiile in care judetul are prea putine venituri proprii.

Foto: agentianewsbihor.ro

Distribuie informația
Alte știri