Şef nou la DNA Oradea. Cine este procurorul care va prelua frâiele instituţiei

Şef nou la DNA Oradea. În urma controlului demarat de către strucura centrală, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute, în 2017, de procurorii orădeni, delegarea procurorului Adrian Muntean nu a mai fost prelungită. Locul său a fost luat de procuroarea Felicia Popovici, potrivit adevarul.ro

În urmă cu un an, procurorul Adrian Muntean (37 de ani) era delegat la şefia DNA Oradea, pentru şase luni. În luna septembrie, mandatul lui Muntean a fost prelungit cu încă şase luni, perioadă care a expirat la data de 29 martie 2018. După cum arată bilanţul pe 2017, sub conducerea lui Muntean rezultatele procurorilor orădeni au fost printre cele mai slabe, astfel că, la mijlocul lunii martie, structura centrală a dispus efectuarea unui control. Chiar dacă rezultatele nu au fost făcute publice, un lucru este cert: mandatul procurorului Muntean nu a mai fost prelungit.

Prin ordin al procurorului Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din 30 martie 2018 s-a dispus delegarea, pe o perioadă de şase luni, a procuroarei Felicia Popvici (37 de ani) la conducerea Serviciului Teritorial Oradea.

Absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea, a Institutului Naţional al Magistraturii, şi procuror din anul 2009, noua şefă a DNA Oradea este cea care a obţinut arestarea lui Iuliu Kiss, alias Paprika, în 2012, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Interlopul Paprika a provocat un accident rutier care a dus la moartea tinerei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, sora geamănă a Adrianei şi verişoara lor. El a fost trimis în judecată şi condamnat la 5 ani de închisoare. Ajunsă la DNA Oradea, în 2015, Felicia Popovici a instrumentat dosarele medicilor de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor, trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Până acum, medicul Ovidiu Pleşa a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu executare, iar doctoriţa Anca Grigorescu a primit, în primă instanţă, doi ani de închisore cu executare, urmând ca sentinţa finală să o dea magistraţii Curţii de Apel Oradea. Citeste mai mult: adev.ro/p6ejc1

sf: adevarul.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri