Şefa Casei Corpului Didactic Bihor, trimisă în judecată

Şefa Casei Corpului Didactic Bihor, care în 2021 ar fi falsificat rezultatele unui concurs pentru funcţia de director la o şcoală, a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA, alături de complicele său, cel care câştigase postul, deşi a obţinut o notă insuficientă, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea.

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de libertate.

Mioara Ţigan, director al Casei Corpului Didactic Bihor şi preşedinte al unei comisii de examinare, este acuzată de instigare (sub forma participaţiei improprii) la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Complicele acesteia, Ioan Sorin Cuc, director al Şcolii „Avram Iancu” Oradea, este acuzat de complicitate la participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în forma instigării.

„Cu ocazia susţinerii probei scrise (grilă), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obţinut o notă care să-i permită participarea şi la proba interviului. În acest context, până la soluţionarea contestaţiei, inculpata Ţigan Mioara, în calitatea menţionată mai sus, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin (prin modificarea răspunsului dat de candidat la un număr de şapte întrebări) cu consecinţa măririi notei iniţiale de la 5,60 la 7,00. Acest demers, pe care inculpatul Cuc Ioan Sorin l-ar fi cunoscut, i-ar fi permis acestuia să se prezinte la proba interviului şi câştigarea, în final, a concursului respectiv”, a transmis DNA Oradea.

Ulterior, inspectorul şcolar general al judeţului Bihor a emis – fără să aibă vreo vină, conform DNA – decizia prin care Cuc a fost numit director al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Oradea.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bihor.

Distribuie informația
Alte știri