Şefa secţiei Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Sibiu a murit de COVID-19. Mesajul medicului orădean care a luptat să o salveze

Foto: adevarul.ri

Gabriela Eminovici, șefa Secției Clinice Cardiologie 1 din Sibiu, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Era internată la ATI Oradea atunci când familia sa se agăța cu disperare de ultima șansă la viață – transferul în Germania.

Carmen Pantiș, medic primar ATI Oradea, care a făcut, la rândul său, tot ce a putut ca să o trateze pe Gabriela Eminovici a vorbit într-o emisiune TV despre starea colegei sale.

Foto: digi24.ro

”Doamna doctor Eminovici a fost adusă în Spitalul Județean de Urgență Oradea miercuri după-amiază. Singura șansă pe care au văzut-o colegii mei din Sibiu a fost plămânul artificial. Doamna doctor a fost adusă pe ventilație mecanică și pe acest plămân artificial. A fost internată joi dimineață. S-au făcut examinări imagistice și s-au constatat mai multe tromboze pulmonare și un AVC ischemic. În ciuda eforturilor, doamna doctor a pierdut bătălia cu acest virus nenorocit și a decedat joi după-amiază. Avea 54 de ani și 10 luni. Din câte știu, nu era cunoscută cu comorbidități. Am vorbit și cu soțul dânsei și era distrus… Ne pare foarte, foarte rău pentru această tragedie”, a spus Carmen Pantiș, la Realitatea Plus.

”Nu știu de ce a ales să nu se vaccineze… Ce ne sperie foarte tare este situația post-Covid. Ajungem în situația în care tratăm pacienți care au dus boala pe picioare stând acasă izolați și ajung în spital pe ventilalor.

Eu am trecut printr-o formă gravă a bolii în noiembrie și m-am vaccinat cu prima oportunitate, în februarie. Reticențele ar trebui îndepărtate. Mesajul meu ca medic anestezist este că vaccinarea este singura soluție să ieșim din pandemie. Nu cred că ar fi bună vaccinarea obligatorie, dar este foarte importantă comunicarea”, a mai spus Pantiș.

Distribuie informația
Alte știri